Internal Revenue Service Department of tye Treasury
District Divector. EP/EQ:1
SI 1RO “m~7396

Date: Employer Identification Number:
Gt 94-2577900
Accounting Period Ending:
June 30 ’
Foundation Status Clgssiﬁcation:
500 (a) (1) & 170(b) (1) (A) (vi)
Advance Ruling Period Ends:
. e June 30, 1961
o o o Person to Contact:
vatoonvilie, CA 95070 E. 0. Hichael Oldficld
Contact Telephone Number:
(415) 556-8258

Dear Applicant:

Based on information supplied, and assuming your operations will be as stated
in your application for recognitién of exemption, we have determined you are exempt
from Federal income tax under section 501(c)(3) of the Internal Revenue Code.

Because you are a newly created organization, we are not nqow making a final
determination of your foundation status under section 509(a) of the Code. However,

we have determined that you can reasqnably be ex% ected to be a publlcly supported
organization described in section 509(a)(1) & 170(b) (1) (A)(vi)

Accordingly, you will be treated as a publicly supported organization, and not
as a private foundation, during an advance ruling period. This advance rullng'perlod
begins on the date of your 1ncept10n and ends on the date shown above.

Within 90 days after the end of your advance ruling period, you must submit to
us information needed to determine whether you have met the requirements of the
applicable support test during the advance ruling period. If you establish that you
have been a publicly supported organization, you will be classified as a section
509(a)(1l) or 509(a)(2) organization as long as you continue to meet the requirements
of the applicable support test. If you do not meet the public support requirements
during the advance ruling period, you will be classified as a private foundation for
future periods. Also, if you are classified as a private foundation, you will be
treated as a private foundation from the date of your inception for purposes of
sections 507(d) and 4940. -

Grantors and donors may rely on the determination that you are not a private
foundation until 90 days after the end of your advance ruling period. If you submit
the required information within the 90 days, grantors and donors may continue to
rely on the advance determination until the Service makes a final determination of
your foundation status. However, if notice that you will no longer be treated as a
section 170(b)(1)(A)(vi) organization is published in the Internal Revenue Bulletin,
grantors and donors may not rely on this determination after the date of such
publication. Also, a grantor or donor may not rely on this determination if he or
she was in part responsible for, or was aware of, the act or failure to act that
resulted in your loss of section 170(b) (1) (A)(vi) status, or acquired knowledge that
the Internal Revenue Service had given notice that you would be removed from
classification as a section 170(b)(1)(A)(vi) organization.
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If your sources of support, or your purposes, character, or method of operation
change, please let us know so we can consider the effect of the change on your
exempt status and foundation status. Also, you should inform us of all changes in
your name or address.

Generally, you are not liable for social security (FICA) taxes unless you file
a waiver of exemption certificate as provided in the Federal Insurance Contributions
Act. If you have paid FICA taxes without filing the waiver, you should call us. You
are not liable for the tax imposed under the Federal Unemployment Tax Act (FUTA).

Organ}’*tions that are not private foundations are not subject to the sxcise
taxes under Chapter 42 of the Code. However, you are not automatically exempt from
| other Federal excise taxes. If you have any questions about excise, employment, or
‘ other Federal taxes, please let us know.

Donors may deduct contributions to you as provided in section 170 of the Code.
Bequests, legacies, devises, transfers, or gifts to you or for your use are
deductible for Federal estate and gift tax purposes if they meet the applicable
provisions of sections 2055, 2106, and 2522 of the Code.

You are required to file Form 990, Return of Organization Exempt from Income
Tax, only if your gross receipts each year are normally more than $10,000. If a
return is required, it must be filed by the 15th day of the fifth month after the
end of your annual accounting period. The law imposes a penalty of $10 a day, up to
j a maximum of $5,000, when a return is filed late, unless there is reasonable cause
! for the delay.

You are not required to file Federal income tax returns unless you are subject
to the tax on unrelated business income under section 511 of the Code. If you are
subject to this tax, you must file an income tax return on Form 990-T. In 'this
letter, we are not determining whether any of your present or proposed activities
are unrelated trade or business as defined in section 513 of the Code.

You need an employer identification number even if you have no employees. If
an employer identification number was not entered on your application, a number will
be assigned to you and you will be advised of it. Please use that number on all
returns you file and in all correspondence with the Internal Revenue Service.

Because this letter could help resolve any questions about your exempt status
and foundation status, you should keep it in your permanent records.

If you have any questions, please contact the persoam whose name and telephone
number are shown in the heading of this letter.

Sincerely yours,

m\(-\\ﬂﬁzé-ak\«

District Director

See attached
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